Ahir al matí, el líder d'ERC va instar els partits a fer net per deixar enrere els casos de corrupció i concentrar tots els esforços en el que, segons ell, és més important i que no és altra cosa que la recuperació econòmica. "Que netegin, fins i tot a risc de ser injustos", va declarar en una entrevista al canal 3/24. A propòsit dels casos d'espionatge, i després de fer gala que al seu partit no l'afecta, Junqueras va instar els partits que es vegin esquitxats per algun cas a prendre mesures de manera diligent: "Que prenguin decisions i aparquin els implicats".

En aquest sentit, Junqueras va reconèixer que una implicació no significa una condemna, ni tan sols una acusació, i que, per tant, un polític imputat pot acabar sent declarat innocent. No obstant això, el líder republicà es va mostrar partidari d'"aparcar" aquells dirigents que siguin imputats en un cas de corrupció. Només així, va dir, es podrà fer net, deixar enrere la corrupció, regenerar la democràcia i centrar tots els esforços en allò més important per al país, segons Junqueras: la sortida de la crisi. "Si els partits no fan neteja, que siguin els ciutadans els que la facin amb els seus vots", va subratllar.

D'altra banda, el republicà va vincular la proliferació dels casos de corrupció amb un intent de posar entrebancs al procés sobiranista. Segons va dir, no és una casualitat que tots hagin sortit a la llum just ara a Catalunya. Això, va assenyalar, "té una intencionalitat política claríssima" i està relacionat, segons ell, amb el fet que el Govern i el Parlament hagin engegat un procés sobiranista. "Hi ha el convenciment que l'Estat espanyol i determinats mitjans de comunicació de l'Estat faran el possible per torpedinar el procés", va sentenciar.