El Parlament va donar llum verda a la llei que permet reduir els impostos del 55% al 10% als casinos en vista a la instal·lació a Tarragona del macrocomplex BCN World, encara que la seva tramitació només va comptat amb el suport de CiU, mentre que ERC, PSC i PPC s'hi van abstenir. El ple del Parlament va rebutjar les tres esmenes a la totalitat de la llei sobre centres recreatius turístics que havien presentat ICV-EUiA, la CUP i Ciutadans, pel que prosseguirà la seva tramitació en comissió. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va justificar el projecte de llei per encaixar el macrocomplex d'oci BCN-World com una oportunitat de competir en aquest àmbit amb els grans destins mundials consolidats.

"És una oportunitat de combinar el turisme que ja tenim, el familiar i estacional, amb el turisme de negoci, que és una activitat creixent amb valor afegit i competir així amb destins mundials consolidats", va defensar Mas-Colell, que es va quedar sol en la defensa d'aquest projecte. El conseller d'Economia va recalcar l'oportunitat econòmica que representa aquest projecte per a Catalunya ja que atesa la "situació actual és extraordinàriament important l'oportunitat de crear inversió econòmica i ocupació estable". Mas-Colell va comparar les crítiques que rep aquest projecte amb les que va tenir Port-Aventura quan es va instaurar: "Hi havia molts dubtes sobre els inversors i es deia que canviaria el model de turisme, però al final s'ha convertit en un referent internacional de turisme familiar", va asseverar. El projecte de llei va rebre dures crítiques per part d'altres grups parlamentaris i tots, excepte ERC, van coincidir a criticar la voluntat del Govern de comparar Catalunya amb ciutats com Singapur.

Les reaccions

"Es posen el vestit de crupier per fer-li un vestit a mida a uns inversors especulatius", va criticar Jordi Cañas (Ciutadans), que va acusar la Generalitat de jugar "a la ruleta russa" amb el futur dels ciutadans. Tant la CUP com ICV-EUiA van qüestionar el model d'inversió que pretén fer el Govern i les conseqüències mediambientals que pot tenir el projecte, i David Fernández (CUP) va avisar que "qui no juga al pòquer no perd". Per part d'ERC, Pere Aragonés va considerar que s'havien d'avaluar els costos i beneficis d'aquest projecte i que, si bé era cert que a la zona de Tarragona hi havia una desocupació "més gran que la mitjana de Catalunya, l'experiència ens diu que projectes d'aquest tipus tenen dificultats". El diputat del PSC Xavier Sabaté va lamentar que el Govern "no s'hagi pronunciat en contra de les ludopaties", mentre que Rafael Luna (PP) va assegurar que a CiU "encara li pica" Eurovegas, que s'instal·larà a Madrid.