El Departament d'Interior aposta per treballar amb els joves com un dels pilars per acabar amb la violència masclista, segons la responsable de la Unitat de Suport a l'Atenció de les Víctimes, Alba Alfageme. Respecte al cas de la dona morta diumenge a Vilanova i la Geltrú per la seva parella, Alfageme va assegurar a RAC1 que "els mecanismes de l'administració van funcionar", però va recordar que "no és gens senzill trencar amb una relació de violència", i menys "amb la violència psicològica amb la qual les víctimes viuen dia rere dia". Segons el seu parer, "els mecanismes de les xarxes van funcionar, però hem de treballar encara més amb les dones perquè sàpiguen en quines situacions es troben i siguin conscients de les decisions que prenen".

Per a Alfageme, "la violència mai va a menys, sempre va a més. Han de ser-ne conscients. Per deixar la parella fa falta un suport social, psicològic, de la família, l'administració, etc. i a vegades no es té. Fer els processos soles és molt complex. No hem de permetre que se sentin soles". Sobre això, va comentar que "hi ha dones que avisen els Mossos que volen tornar amb el seu exmarit. Llavors hi ha aquella dificultat, el dilema d'advertir-la del risc però sense envair el seu espai de llibertat personal".

Dificultats econòmiques

I va afegir que "ens trobem moltes dones amb dificultats econòmiques que es plantegen trencar una relació però que ho tenen encara més difícil". Segons la seva opinió, "les relacions que tenen els joves a Catalunya no estan ajudant gens des de la base. Hem de ?centrar-nos en la feina amb la gent jove perquè, si no, poden desembocar en aquestes relacions abusives".

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ja va dir diumenge que "algun mecanisme ha fallat" perquè la dona morta per la seva parella havia acceptat tornar a conviure amb el seu presumpte homicida malgrat que aquest havia tingut una ordre d'allunyament per violència masclista. L'Ajuntament de Vilanova va convocar ahir un minut de silenci en repulsa per la mort de Núria R.P., de 43 anys, la segona víctima de la violència masclista a la localitat en menys de dues setmanes.