Barcelona és la ciutat més cara per als viatgers, segons l'índex de preus que ha publicat TripAdvisor, una de les web més grans de viatges del món, després de comparar els preus d'una nit d'estada per a dues persones en les principals ciutats espanyoles.

En la comparació, feta amb els preus previsos per aquesta tardor i hivern, s'ha tingut en compte el cost d'una nit en un hotel de quatre estrelles, còctels per a dues persones, un sopar de dos plats amb una ampolla de vi de la casa, i un taxi d'anada i tornada, va informar TripAdvisor en un comunicat.

Segons aquesta comparativa, l'import d'una estada a Barcelona puja a 229 euros, front als 143 de Tarragona, que ha resultat ser la ciutat de Catalunya amb els preus més assequibles per als viatgers. Girona, se situa entre les quinze capitals de l'Estat més costoses a l'hora de viatjar, amb 166 euros, prop d'un 30% més econòmica que Barcelona i un 16% més cara que Tarragona.

Si ens fixem només en el preu de l'allotjament en un hotel de quatre estrelles, l'habitació més barata de les capitals catalanes es troba a Lleida, amb un preu mitjà de 64,30 euros per nit, una ciutat que es troba entre les 15 ciutats espanyoles més econòmiques per passar una nit.

També Tarragona i Girona destaquen per oferir preus força assequibles, 75,04 i 87,79 euros, respectivament, mentre que la més cara d'Espanya i Catalunya és Barcelona, amb 144,99 euros.

Els resultats posicionen també a Tarragona com la ciutat catalana més barata per sopar, amb un cost mitjà per a dos de 44,13 euros, seguida de prop per Girona amb una mitjana de 50,67 euros, mentre que Lleida és, segons aquesta comparativa, la ciutat de Catalunya més cara per menjar, amb una mitjana de 56,17.

Lugo és la capital de provincia espanyola que ofereix els preus més econòmics per als viatgers, amb un cost total en el TripIndex de 116 euros, mentre que Múrcia i Ourense ocupen el segon i tercer lloc amb uns preus també per sota els 120 euros. Gairebé la meitat de preu que viatjar a Barcelona. En el segon lloc del rànquing se situa Eïvissa (221 euros), i la segueixen Palma de Mallorca (218 euros), San Sebastià (211 euros), i Madrid (184 euros).

Oslo, la més cara del món

Trip Advisor també elabora aquest índex internacionalment, comparant les principals ciutats turístiques. En la seva última edició Sofia va resultar ser la ciutat que ofereix preus més econòmics per als viatgers amb un cost total de 121 euros, mentre que Hanoi, al Vietnam, ocupa el segon lloc amb un preu de 135 € Gairebé quatre vegades més cara que Sofia és Oslo, a Noruega, que encapçala el rànquing de les destinacions més cares, amb un cost total de 444,3 euros, seguida de prop per Zuric, a Suïssa, amb 401 euros.