581,2 milions d'euros. Aquesta és la quantitat que la policia ha acreditat que la família Pujol ha mogut a l'estranger des de 2009, segons publicava El Mundo. Jordi, Oleguer i Josep Pujol han estat els artífexs de la majoria d'aquestes operacions, moltes de les quals han anat a parar a diversos paradisos fiscals repartits per tot el món. D'aquesta manera, els fills de l'expresident de la Generalitat haurien exercit de gestors de la fortuna aconseguida pel seu pare durant 34 anys. Els investigadors del cas Pujol tindrien proves que la família ha efectuat pagaments a l'estranger per un valor de 483,8 milions d'euros, mentre que haurien percebut cobraments que ascendirien a 97,4 milions. En aquestes quantitats, segons apunta el mateix rotatiu, no s'inclouen els fons que controlen a través de testaferros ni els més de 2.500 milions que Oleguer va invertir a través de societats off shore en la compra de les seus de Prisa, 105 oficines de Bankia i 1.152 sucursals del Santander i la seva ciutat Financera.

Els 581 milions d'euros descrits en l'informe policial corresponen als moviments detectats per les autoritats espanyoles des de l'1 de gener de 2009 fins a l'actualitat a l'exterior i formen part de la informació que en aquests moments està en poder de la base de dades del Banc d'Espanya i dels investigadors. Una informació que ha estat recollida a través de diverses entitats financeres ubicades a Suïssa, Luxemburg, Andorra i les illes ?Guern?sey i Jersey. La xifra de 581 milions és, per tant, provisional, ja que només està formada per les operacions que han estat declarades de forma oficial per les societats controlades pels Pujol, així com per la informació subministrada pels països que fins al moment s'han prestat a col·laborar amb les autoritats espanyoles.

Més operacions

En aquest informe policial no consten les operacions realitzades per la família a través de testaferros en paradisos fiscals. D'aquesta manera, no s'inclou en el càlcul, per exemple, els més de 2.500 milions que una societat controlada per Oleguer Pujol va desemborsar per comprar les seus de Prisa, 105 sucursals de Bankia i 1.152 oficines i la Ciutat Financera de Banc Santander. De forma individual, Josep Pujol Ferrusola ha mogut durant els últims anys a l'exterior 2,66 milions d'euros en operacions materialitzades a Bèlgica, Luxemburg, Regne Unit i Irlanda del Nord. Els investigadors han aconseguit acreditar que ha efectuat pagaments per import de quasi 2,3 milions d'euros i que ha percebut cobraments per valor de 409.100 euros.

El segon fill de l'expresident català que més fons ha mogut a l'exterior amb el seu nom i cognoms és Jordi Pujol Ferrusola, a qui li han estat detectats 711.490 euros. En el cas del tercer en discòrdia, Oleguer Pujol Ferrusola, la xifra és més baixa i s'eleva a 150.000 euros, que han quedat registrats com cobraments canalitzats a través dels Països Baixos.