Més de 4.000 persones es van convertir ahir en una marea groga i van omplir de gom a gom la plaça del Vi de Girona per donar suport a la consulta i protestar contra la suspensió per part del Tribunal Constitucional. Crits de "volem votar" i "independència" van acompanyar la concentració, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural a la mateixa hora i a tots els municipis del país. L'actriu Txe Arana i el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, van donar el tret de sortida a la campanya penjant de forma simbòlica el primer cartell a favor del Sí-Sí a la façana de l'ajuntament de la ciutat. "Hem de demostrar que no tenim por, que volem votar i votarem", va afirmar Arana.

La plaça del Vi es va quedar petita ahir al vespre per expressar el rebuig dels gironins a la suspensió meteòrica de la consulta que ha dictat el TC. Responent a la crida de l'ANC i d'Òmnium Cultural, més de 4.000 persones la van omplir reclamant votar.

La concentració, marcada per un mar d'estelades, va arrencar amb parlaments dels representants de l'ANC i Òmnium a Girona. "El TC ha agafat la primera lliçó del manual de butxaca del Dret Constitucional i s'ha limitat a aplicar-la", ha dit el coordinador de l'ANC, Josep Bosch. I va afegir: "Rajoy es pensa que ja ha guanyat, però quan vegi la reacció ciutadana se li quedarà cara de pam, perquè li direm ben clar que volem independència".

L'escriptor Josep Maria Fonalleras es va encarregar de llegir el manifest unitari que es va poder escoltar davant els ajuntaments d'arreu de Catalunya.

L'acte a la plaça del Vi també va servir per donar el tret de sortida a la campanya del Sí-Sí, "la més gran que s'ha fet mai a Europa", com va precisar Fonalleras.

"No hem de tenir por, i de la mateixa manera que l'Estat ha començat una campanya contra Catalunya, nosaltres en comencem una altra, per dir-los que farem allò que calgui per votar", va dir Arana.