El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha aprofitat la compareixença que ha fet per anunciar el "preacord per la unitat tècnica" per a explicar que ja s'han inscrit 23.870 voluntaris per al 9 de novembre. Tot i haver-se superat així els 20.000 que s'havien fixat com a xifra mínima necessària, Homs assegura que el registre es mantindrà obert i continuarà rebent inscripcions perquè "quants més hi hagi, millor". "És bo deixar oberta la inscripció, perquè quants més disponibilitat de recursos tinguem, millor", ha afegit. A més, Homs ha detalat que el Govern "està treballant perquè el nombre de punts de votació pugui ser ampliable molt més enllà dels 700 que podem garantir per nosaltres mateixos".

De la mateixa manera, Homs ha avançat que el nombre total de punts de votació i el paper dels voluntaris al respecte es farà públic "aquesta setmana", quan també s'expliqui "el calendari" previst de tot el que s'activarà fins al 9-N.

En aquest sentit, Homs ha reiterat que creu que tots els passos que se seguiran "estan prou blindats" com perquè el govern espanyol no els recorri. És el cas, per exemple, de l'arxiu de dades que hauria d'estar en marxa abans del procés participatiu. "És un arxiu que ha d'estar operatiu el 9-N, no abans. Amb això no vull dir res més", ha afegit Homs.