ICV-EUiA i les CUP han denunciat avui les detencions que s'han produït aquest matí a Catalunya i Madrid el marc d'una operació contra grups anarquistes, grups que les dues formacions han qualificat de "moviments llibertaris".

L'operació està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez, que ha declarat el secret de les actuacions sobre aquesta presumpta organització anarquista a la qual s'atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius.

Segons ha informat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'han practicat onze detencions, vuit d'elles a la ciutat de Barcelona, una altra a Manresa (Bages), una altra a Sabadell (Vallès Occidental) i una última a Madrid.

Iniciativa ha assegurat que aquesta operació implica "criminalitzar el moviment dissident" i "justificar la necessitat de la llei mordassa en un moment en el qual no hi ha terrorisme a Espanya".

A més, els ecosocialistes han anunciat que registraran una bateria de preguntes al departament d'Interior perquè aclareixi l'actuació dels Mossos en aquest assumpte i que sol·licitaran al conseller, Ramon Espadaler, que comparegui al Parlament per donar explicacions.

De la seva banda, les CUP han relacionat aquest assumpte amb una "deriva liberticida, repressiva i autoritària de l'Estat Espanyol" i han recordat que no és la primera vegada que s'usa la denominació "terrorisme anarquista" per impulsar "actuacions repressives".

Finalment, els dos partits han aprofitat per fer una crida a la participació en la mobilització contra la nova llei de seguretat ciutadana convocada a Barcelona per a dissabte que ve.