La majoria de partits de l'oposició a Parlament van veure la remodelació del govern com un símptoma de debilitat a exepció d'ERC, que va garantir que mantindrà l'estabilitat parlamentària fins a les eleccions de final de setembre.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va acusar Artur Mas de tenir el Govern «més feble de la història de Catalunya» i va considerar que són «innecessaris» els nous consellers. «Va dir que tindria el Govern dels millors i està tenint als consellers més febles i el govern més inoperant i incompetent. No feia falta substituir tres consellers que no governaran ni tindran responsabilitats d'acció de govern», va dir.

La portaveu del PSC, Esther Niubó, va criticar que la remodelació del Govern «és un canvi forçat» que arriba perquè el president de la Generalitat «no ha aconseguit el consens polític» amb Unió.

Durant una roda de premsa aquest dilluns posterior a la reunió del Secretariat del PSC, Niubó va assegurar que «la gent no té interès en un canvi de Govern a pocs mesos de les eleccions» i que els ciutadans «volen que es convoquin ja els comicis i canviar els governs català i espanyol, que estan esgotats».

Des d'ICV, el líder ecosocialista Joan Herrera observa en els nous nomenaments la continuïtat del model «antisocial» que, segons ell, ha caracteritzat l'executiu: «Per molts líftings que es faci, el Govern expressa de forma nítida unes polítiques antisocials. Col·locar de portaveu a la responsable de temes socials no fa el govern més social sinó si canvia de polítiques».

Per la seva part el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que els canvis al Govern són fruit d'una «crisi en tota regla» i que el de Mas serà l'últim executiu independentista

Estabilitat parlamentària

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va felicitar els nous consellers del Govern i es va mostrar convençut que són les persones «que es consideraven millors» per als càrrecs. «Nosaltres tenim un acord signat i farem el possible perquè el Govern se senti fort», va destacar durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent del partit. Sabrià va recordar que existeix un pacte d'estabilitat entre ERC i CiU (ara només amb CDC) i que els republicans compliran l'acord per garantir que l'executiu estigui acompanyat en el camí cap al 27-S. Pel que fa als consellers, va elogiar la figura de la nova vicepresidenta, Neus Munté, qui «segur que farà una bona feina».