ELECCIONS 27-S

Jordi Sànchez rectifica i assegura ara que Catalunya continuarà a la UE

El president de l'ANC ha afegit que els tractats "no preveuen què fer en cas de secessió", i que "serà una decisió política"

26.08.2015 | 19:14

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha rectificat a través de Twitter les declaracions que ha fet aquest matí a la Cadena Ser, en les quals considerava "indiscutible" que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea "en un moment inicial". Ara, a través de la popular xarxa social Sànchez ha admès que aquest "indubtablement" és "inexacte" .

En un missatge dividit en deu piulades el líder de l'ANC ha recordat que "no hi ha cap base jurídica" per afirmar que una Catalunya independent quedaria fora d'Europa. Ha afegit que els tractats de la UE "no preveuen què fer en cas de secessió", i per això ha conclòs que "serà una decisió política i no jurídica".En declaracions a la SER, Sànchez ha assegurat que, malgrat que "és una realitat" que l'eventual nou estat quedaria "transitòriament" fora de la UE, això no suposa en cap cas perdre l'euro, per exemple. A més, s'ha mostrat convençut que la Unió Europea no permetria la sortida permanent de Catalunya d'entre els actuals estats membres.

En la rectificació que ha fet a Twitter ha aprofundit en aquesta idea. Després de recordar que no hi ha cap tractat de la Unió Europea preveu què s'ha de fer en cas de secessió i d'assegurar que en cas d'independència hi haurà una decisió política i no jurídica, Sànchez ha afirmat que "no hi ha cap motiu per pensar que la independència expulsarà 7,5 milions de catalans de la ciutadania europea de la qual ara disposen".

Després de puntualitzar que la idea que el nou Estat català sortiria d'Europa respon "a l'estratègia de la por dels unionistes", el president de l'ANC ha acabat assegurant que " Catalunya seguirà formant part de la UE si aquesta és la voluntat dels catalans".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema