El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que no té coneixement que hi hagi hagut comissions a CDC i que està a més "convençut" que aquestes no han existit mai, i ha denunciat "muntatges" des de l'Estat per "perseguir" i "acabar políticament amb determinada gent".

"Em jugo el que vulguin que veuran nous muntatges d'aquí al 27S", ha augurat el president català davant els diputats en la seva segona intervenció a la Diputació Permanent al Parlament.

Mas ha denunciat que el ministeri de l'Interior actua de forma "de barri baix" i ha recordat l'informe apòcrif de la UDEF que va aparèixer durant l'última campanya de les catalanes

"Això no és un Estat de Dret; es persegueix políticament determinada gent i fan muntatges per acabar políticament amb determinada gent", ha lamentat Mas, que ha advertit que si "se segueix així" això serà "la inquisició i el far west" (l'oest llunyà).

El president català ha incidit en què les aportacions de Teyco a la CatDem -la fundació de CDC- no coincideixen amb un suposat 3% d'adjudicacions d'obra pública.

"No tinc coneixement i estic convençut que no hi ha hagut pagament de comissions", ha remarcat Mas.

El president català ha assegurat, en tot cas, que si es demostrés que hi ha hagut irregularitats en la comptabilitat de CDC, ell prendria "decisions polítiques" i "es tornaria fins a l'últim cèntim d'euro".

Encara que ha remarcat que ell, com a president del partit, no porta la comptabilitat de CDC, ha asseverat que confia en els responsables d'aquesta àrea: "I quan em diuen que no és cert -això de les suposades comissions-, les dono per bones -les explicacions- i les seguiré donant per bones, perquè són persones de confiança i confio en elles".

El president de la Generalitat ha detallat, també, que algun dels mitjans de comunicació que van ser avisat el dia abans del registre a CDC van trucar al partit i els van avançar que tindrien "un pollastre" l'endemà, sense concretar res més.