Una balena entra al port de Barcelona

L'animal feia uns vuit metres de llargada i va poder ser filmat per surfistes

13.11.2015 | 09:42
Una balena entra al Port de Barcelona
Play
Una balena entra al port de Barcelona

Una balena, un rorqual comú d'uns vuit metres de llarg, va entrar dimecres al matí al port de Barcelona i va estar nedant davant a la terminal de creuers turístics.

Segons fonts del Departament d'Agricultura, que va enviar a la zona a tècnics de la Xarxa de Rescat d'Animals Marins i a agents rurals, la balena ja havia estat albirada dimarts nedant entre les platges de Sant Miquel i San Sebastian i probablement va passar la nit dins del port, a la zona del Prat de Llobregat.

Els tècnics van estar observant els moviments de la balena per intentar determinar si l'animal, d'edat jove, estava malalt o desorientat, encara que no va necessitar ajuda.

Dijous l'animal va arribar a Tarragona i va seguir viatjant cap al sud sota l'atenta mirada de tècnics de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) i Agents Rurals. A mig matí se la va veure a la platja Llarga de la ciutat i, a la tarda, entre l'Arrabassada i el Miracle. Es creu que l'animal podria estar deshidratat i desorientat, ja que no és habitual trobar-los tan a prop de terra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema