La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar ahir que l'executiu «va comunica» a la Comissió Europea que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, estaria a Brussel·les, però la intenció no era «en cap cas» mantenir reunions amb càrrecs comunitaris.

En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Munté es va expressar així després que una portaveu de la CE assegurés que Puigdemont va sol·licitar veure's amb el president de l'Executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, que no va poder rebre'l per motius d'agenda.

La portaveu va assenyalar que el viatge a Bèlgica de Puigdemont d'aquest passat cap de setmana i dilluns responia a una invitació del president de Flandes, Geert Bourgeois, i que per tant «en cap cas» l'objectiu era mantenir reunions amb «càrrecs de la UE». La Generalitat, segons la consellera, només va realitzar una «comunicació» a la CE per informar-lo del viatge del president de la Generalitat a Brussel·les per una qüestió de «correcció institucional».