La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat que a Ciutadans "estan convençuts" que hi haurà un avançament electoral encara que s'acabin aprovant els pressupostos. Arrimadas ha afirmat que el Govern "no podrà allargar molt més" la legislatura perquè l'única oferta política que té és "fer un 9-N al setembre" i això, diu, "no servirà de res". La líder de Ciutadans ha avançat que no votaran uns comptes que "el Govern ha deixat en mans d'una assemblea de la CUP" i assegura que des de Ciutadans estan "preparats" per un avançament electoral. Arrimadas, que ha avançat que es presentarà a les primàries del partit si hi ha noves eleccions, ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s'oblidi de la consulta perquè "no pot ser" que des del 2010 continuï el debat sobre la independència.

Inés Arrinadas creu que Carles Puigdemont convocarà eleccions en els pròxims mesos. La líder de Ciutadans dóna per fet l'avançament electoral encara que Junts pel Sí i la CUP arribin a un acord en l'aprovació dels pressupostos. "Estem preparats perquè hi hagi eleccions encara que hi pugui haver un acord", ha reblat Arrimadas.

Amb tot, la líder de Ciutadans ha criticat que l'executiu de Puigdemont "depengui de la CUP" per aprovar els comptes. "Si tenim o no eleccions dependrà d'una assemblea de la CUP, aquesta és la voluntat del Govern", ha lamentat.

Arrimadas ha avançat que Ciutadans votarà en contra dels números de Junqueras perquè "l'únic propòsit que tenen és fer un 9-N al setembre". La cap de l'oposició al Parlament ha reiterat que la proposta de referèndum de Puigdemont és "més del mateix" que va fer Mas i ha assegurat que "no servirà per res". Amb tot, Arrimadas demana que Puigdemont "dediqui els esforços a parlar de la gent".

Es presentarà en cas d'eleccions

Arrimadas ha confirmat que, en cas que se celebrin unes eleccions anticipades, es presentarà a les primàries que farà el seu partit. "Si rebo els avals dels militants, jo estic disposada a tornar a ser la candidata de Ciutadans al Parlament", ha remarcat.

Preguntada sobre el congrés que el PSOE celebrarà per decidir qui serà el secretari general, Arrimadas no ha volgut entrar en "conflictes interns d'altres partits".

La líder de Ciutadans també s'ha pronunciat sobre la dimissió de l'ambaixador al Regne Unit, Federico Trillo. Arrimadas diu que Tirillo "hauria de demanar disculpes" després de saber-se les conclusions de l'informe del Consell d'Estat.

Demana la compareixença de Montoro

Arrimadas ha anunciat que demanaran la compareixença del ministre d'hisenda, Cristóbal Montoro, perquè expliqui "com pensa fer-ho" perquè els autònoms i les PIMES puguin ajornar el pagament de l'IVA. Arrimadas diu que el Govern va aprovar un decret llei a finals d'any que dificulta l'ajornament. La líder de Ciutadans ha qualificat de "un nyap" el decret llei aprovat. "Nosaltres estem al costat dels autònoms i no entenem per què se'ls hi va posar aquesta trava", ha afirmat.