Esquerra Republicana va celebrar ahir un acte de campanya a les Preses des d'on la candidata d'ERC per Girona, Anna Barnadas, va explicar que «vam guanyar el 27-s, vam guanyar l'1-0 i guanyarem el 21-D perquè la democràcia sempre guanya».

Barnadas ha afegit que «el 21-D també hem d'anar a votar per defensar l'escola catalana». «Ens van dir que no es podia tancar la presó Model i un conseller d'ERC ho va fer. Ens van dir que no es podia fer un Referèndum d'autodeterminació i una conselleria d'ERC el va organitzar» ha recordat Barnadas. Per la seva banda, el senador d'Esquerra Jordi Martí ha argumentat que «ningú millor per implementar la República que Esquerra Repúblicana. Ningú com ERC defensarà la independència i la justícia social».

La confiança és un dels factors que estan influenciant en la campanya d'aquest partit que, de moment, en totes les enquestes preparades per als mitjans de comunicació, estan sorgint com a guanyadors (en algunes amb empat tècnic). La mostra més recent és la de divendres passat per a El Nacional on, a més de situar ERC com a guanyadors del 21-D, també apunten que el ventall de partits independentistes guanyarien amb majoria absoluta.