La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alicia Sánchez-Camacho, va assegurar ahir que no té cap constància de la marxa de Montserrat Nebrera del PPC i va declinar respondre algunes de les afirmacions i crítiques que l'encara diputada del PP fa en el llibre En legítima defensa. "Miri, nosaltres no estem per promocionar cap novetat editorial i l'únic que li puc dir és que al Partit Popular de Catalunya no li consta absolutament res i no hi ha res a comentar", va afirmar Sánchez-Camacho abans de la cloenda d'una jornada de Turisme a Roses. "Ni conec aquestes informacions ni m'interessen. A mi només m'interessa presidir el Partit Popular de Catalunya", va puntualitzar la líder popular.

Sánchez-Camacho va recordar que el PPC ja va obrir dos expedients disciplinaris a Nebrera, "que segueixen el seu curs i es resoldran", i va reiterar que al partit no hi ha cap tipus de constància de les informacions que publiquen alguns mitjans de comunicació escrits.

"Una vegada més, sembla que els mitjans de comunicació són els que més han interessat a aquesta senyora i no pas el seu compliment amb el partit", va assenyalar la presidenta del PPC, que va ratificar que el nombre d'afiliats del Partit Popular de Catalunya és superior als 30.000. "El nombre d'afiliats està a la seva disposició i som més de 30.000, i sorprèn perquè la senyora Nebrera ho va acceptar quan es va afiliar", va recordar Sánchez-Camacho.

"Per tant, el que no es pot és tenir una opinió en el seu moment i una altra després. Els afiliats són els mateixos i esperem tenir-ne molts més a Catalunya perquè som l'únic partit que està dient les coses pel seu nom i ofereix moderació", va assegurar la presidenta del PPC, que va ser l'encarregada de clausurar unes jornades sobre turisme i esbossar una sèrie de propostes que el Partit Popular de Catalunya vol impulsar per superar la crisi econòmica al sector. "Amb dades del 2008, s'han perdut més d'1.037.000 turistes i 6 milions de pernoctacions", va esgrimir Sánchez-Camacho.

"Una dada tremendament negativa que afecta els empresaris turístics i l'economia catalana", va puntualitzar la líder popular, que va mostrar-se partidària d'impulsar diferents iniciatives.

Recuperar el turisme rus

"Com, per exemple, l'establiment de nous convenis i acords comercials amb els operadors turístics, la potenciació del turisme de proximitat o la millora de l'accés a visats per als turistes extracomunitaris", va enumerar Sánchez-Camacho. "Hem perdut gran part del turisme rus per les dificultats que tenen a l'hora d'accedir als visats. Volem que aquest turisme pugui tornar a ser massiu", va afegir la presidenta del Partit Popular a Catalunya, que també va carregat durament contra l'anunciada pujada d'impostos pel juliol de 2010. "La pujada d'impostos perjudicarà greument el sector turístic català i és un gran risc per als empresaris", va afirmar Sánchez-Camacho.

"El senyor Montilla i ERC són còmplices d'aquest augment d'impostos. Una vegada més ens sorprèn que aquells que lamenten l'elevat dèficit fiscal de Catalunya ara avalin la pujada dels impostos", va finalitzar la presidenta del Partit Popular de Catalunya.