Va ser durant el darrer ple municipal de Lloret que el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera (CiU), preguntat per les obres sense iniciar del camí de ronda de Can Juncadella, va afirmar que el sender GR-92 mai hauria d'haver transcorregut per la propietat d'aquesta finca. La seva observació ve donada pel fet que, com assegura, orginàriament aquesta senda discorria paral·lela al mar en un camí de ronda que va quedar impracticable i va obligar a desviar-la per la urbanització Urcasa.

Riera afegeix que quan Can Juncadella va quedar gairebé abandonada els excursionistes van començar a passar pel camí particular de la finca. Però els nous propietaris van voler recuperar l'ús privat d'aquest tram. Arran d'aquesta voluntat, fa 9 mesos el consisotri i la propietat, d'origen de Kazahastan, van signar un conveni en què aquesta darrera es comprometia a recuperar el camí de ronda original a canvi que Lloret reconegués la titularitat privada del tram del GR-92 que discorria per l'interior de Can Juncadella.

Una part de l'oposició considera mancada de fonament aquesta explicació i ha sol·licitat realitzar un nou conveni amb els amos de la finca i reobrir el camí mentre no s'iniciïn les obres.

L'Ajuntament, en canvi, ha reclamat als propietaris vuit còpies del projecte constructiu del camí de ronda per enviar-los "a diferents departaments de la Generalitat" amb l'objectiu que en tramitin la seva autorització. Riera apunta que l'aprovació oficial serà senzilla "perquè, el projecte, l'ha fet una empresa espcialitzada que ha dissenyat molts camins de ronda de la Costa Brava". Mentrestant, i amb les obres sense començar, el camí de la finca s'ha tancat i el GR-92 s'ha desviat per la urbanització d'Urcasa

Tant el PSC com ICV neguen que sigui tan evident que el GR-92 no havia de transcórrer per l'interior de Can Juncadella. "El traçat del GR-92 és aquest, i encara que alguna vegada hagués passat per la costa, quan s'obre un camí nou i és usat pel poble amb el temps es converteix en un camí públic", exposa el portaveu d'ICV, Antoni Garcia. El regidor ecosocialista apunta que el tancament del sender ha donat "total impunitat" als propietaris per realitzar "el que vulguin" dins la finca, i recorda la polèmica que hi va haver quan aquests van començar a enderrocar el galliner sense autorització. "El conveni diu que el camí es tanca mentre duren les obres, però les obres ni han començat", diu Garcia.

Així mateix, l'edil assegura que es posarà en contacte amb el Departament de Medi Ambient perquè enviï una patrulla d'agents rurals a la finca amb la intenció que informin de quines actuacions s'hi estan realitzant.