Marc Fuertes, excandidat a l'alcaldia de Lloret de Mar pel Millor, que no va obtenir representació, acusa l'actual alcalde de la ciutat, Xavier Crespo (CiU), d'haver ordenat a uns agents de la policia local que l'aturessin i li realitzessin un control d'alcoholèmia.

El fets, que van ser publicats al butlletí Lloret Opina que edita Fuertes, van succeir el passat 31 de març a un quart d'onze aproximadament, quan l'alcalde de Lloret va sortir d'un bar i va agafar el seu cotxe. Marc Fuertes que anava en el seu vehicle va quedar al seu darrera i tots dos van continuar per l'avinguda de Tossa.

Diari de Girona ha parlat amb els dos implicats i segons explica Fuertes, els dos cotxes van quedar de costat en un semàfor i llavors ell va saludar l'alcalde. Després van continuar i quan van arribar a la rotonda del nou Teatre, diversos agents de la policia local estaven muntant un dispositiu per realitzar controls d'alcoholèmia. En aquell moment, Crespo va saludar els agents i els va advertir que Fuertes l'estava seguint amb el seu cotxe i, més tard, segons va relatar el mateix Fuertes, l'alcalde va ordenar als agents que li realitzessin un control.

"Quan vam arribar a la rotonda del nou Teatre, ell es va aturar al mig, de manera que jo no podia seguir, va baixar del cotxe i li va demanar a un dels agents que s'acostés. I llavors li va dir: atura aquest cotxe que m'està perseguint. El policia va venir cap a mi, em va reconèixer i em va preguntar què passava. I jo li vaig que no ho sabia", va relatar Fuertes. Segons l'excandidat, llavors va quedar aturat amb un policia a cada banda del cotxe fins que no va arribar un tercer agent i li van realitzar el control d'alcoholèmia.

"Quan jo vaig bufar i vaig donar zero, vaig dir als agents que també li fessin la prova a l'alcalde i em van dir que no ho farien perquè era una autoritat del poble", va dir Fuertes. Tot seguit, l'implicat va demanar als agents que fessin un informe sobre l'episodi, però els policies li van dir que no se'n faria cap. "Vull que es faci un informe que digui que m'heu aturat perquè us ho ha manat l'alcalde", va afegir.

"Trobem vergonyós el que va fer l'alcalde en aquesta ocasió", va afirmar Fuertes. A més va voler afegir que la vida personal de l'alcalde li interessa molt poc, en referència a diverses crítiques que va dir haver rebut després de publicar aquest episodi en el seu butlletí amb diversos detalls personals.

Per la seva banda, l'alcalde de Lloret de Mar va declinar fer declaracions per no donar més protagonisme a les persones que fan el butlletí. Però sí que va voler assegurar que ell no va ordenar que li fessin cap control d'alcoholèmia, sinó que simplement va advertir als agents que Fuertes l'estava seguint.