El jardiner de Santa Cristina d'Aro acusat d'haver provocat el foc que l'últim dia de gener del 2003 va arrasar mig miler d'hectàrees de bosc i massa forestal i que va deixar dos bombers ferits a tocar l'urbanització Golf Costa Brava va negar ahir al Jutjat Penal 1 de Girona haver actuat amb imprudència i va apuntar que, si bé és cert que tenia per costum encendre una foguera per cremar les branques i les males herbes que anava apilonant, tampoc oblidava mai extingir les brases. L'acusat va declarar que malgrat que a la parcel·la on treballava no hi havia aigua, apagava la foguera dels rostolls amb sorra i escampant les brases a cops de pala. Això, diu ell, impossibilita que una foguera seva revifés i acabés carbonitzant mig miler de pi i alzina de la franja boscosa que separa Sant Feliu de Guíxols de Santa Ctistina.

L'home, que va assegurar comptar amb una llarga experiència com a jardiner, s'enfronta a una possible condemna d'onze mesos de presó i al pagament de 65.000 euros d'indemnització pels danys que va causar el foc derivat de la seva presumpta conducta imprudent. La defensa però, exercida pel lletrat Carles Monguilod, va provar de demostrar ahir al jutjat que no hi ha cap relació entre l'acusat i l'incendi i va fer un llarg interrogatori als agents forestals que van concloure que no hi havia més culpables que l'ara acusat. En aquest sentit, els Agents Rurals van apuntar ahir que llençant sorra al damunt de les brases l'acusat, lluny d'apagar el perill, el que havia fet era crear un efecte carbonera que va mantenir vives les brases i que aquestes van reviscolar per la forta i seca tramuntana que bufava el dia dels fets (ràfegues de 40 km/h i una humitat relativa del 30%).

L'excap de Bombers a la regió de Girona, Antoni Güell, va ser proposat com a pèrit per la defensa i no va estalviar crítiques a la investigació feta per Mossos i Agents Rurals. Güell va apuntar que no és possible que la foguera que va encendre l'acusat el dia abans del foc revifés l'endemà. Va afegir que l'atestat no aprofundeix en res per provar de trobar el culpable real.