El vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga (CiU) considera que la previsió més optimista per la finalització de la planta de triatge de la Garrotxa és de dos anys. Berga va assenyalar que en el darrer ple el Consell va aprovar un conveni amb l'Agència Catalana de Residus pel pas de sòl rústic a sòl urbà dels terrenys destinats a la planta i per l'elaboració del projecte tècnic. L'acord suposa que l'Agència hagi cedit 130.000 euros al Consell.

Berga ha apuntat que el projecte tècnic permetrà conèixer el cost exacte de la planta i disposar d'un punt de vista urbanístic. Segons ell, el segon pas del Consell serà tornar a posar-se en contacte amb el Departament de Medi Ambient perquè proporcioni el finançament final de la planta. Berga ha apuntat que "en el context d'una Generalitat sense problemes per fer arribar el finançament el més ràpid possible i que totes les passes es facin amb rapidesa, la posada en marxa de la planta suposa dos anys". Josep Berga ha apuntat possible retards per causa d'un canvi de Govern a la tardor.

En el decurs del ple, en què es va aprovar el conveni, l'equip de govern de CiU i l'oposició del PSC van votar a favor. En canvi, ERC va votar en contra. Segons ha explicat el portaveu republicà, Pere Gómez, la causa del vot negatiu és pel fet que el Consell Comarcal hagi aprovat el conveni abans de l'existència d'un acord de ple a través del qual l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca es defineixi favorablement envers la planta de triatge. "Sabem que l'equip de govern de CiU ha fet pública la seva posició favorable, però la pressió popular pot fer canviar la postura que van exposar al mitjans de comunicació", va considerar, alhora que puntualitzava que ERC no està en contra del concepte de planta de triatge però sí discrepen de com el Consell Comarcal, fins ara, ha dut la gestió a Sant Jaume.