L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Enric Llongarriu (CiU), ahir, va apuntar que l'Ajuntament es planteja la possibilitat de fer una consulta sobre la ubicació de la planta de triatge en uns terrenys contigus al polígon de Politger. Llongarriu va precisar que el referèndum es farà si l'Ajuntament ?observa un posicionament majoritari dels veïns en contra de la planta de triatge. En canvi, si el govern municipal detecta una postura a favor de la planta, la consulta no es farà. La causa de la possible consulta, segons Enric Llongarriu, és perquè l'Ajuntament vol combatre la idea, a partir de la qual hi ha veïns que atorguen l'exclusivitat de la decisió d'acollir la planta de triatge als membres de l'equip de govern i al Consell Comarcal.

El concepte de referèndum va sorgir en la reunió entre autoritats i veïns que fa pocs dies va tenir lloc al Casal de la Gent Gran. A l'assemblea, van assistir-hi el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU), el vicepresident del Consell, Josep Berga (CIU), i tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA).

Segons va explicar ahir Enric Llongarriu, els assistents a la reunió es van mostrar en la seva majoria contraris a la ubicació de la planta de triatge al municipi. No obstant això, l'alcalde va valorar que molta gent que hi està a favor no va assistir a l'acte. El fet ,segons ell, ha contribuït a la intenció de fer un sondeig de l'opinió majoritària entre els veïns, abans de fer la possible consulta.

Segons va explicar ahir el ?responsable de Medi Ambient del Consell Comarcal, Josep Berga, l'Ajuntament i el Consell Comarcal han decidit crear una comissió de seguiment de la planta de ?triatge. Segons ell, la comissió estarà formada per membres de ?l'Ajuntament, del Consell, dels grups a l'oposició a Sant Jaume, per l'alcalde de Montagut i Oix, i per qualsevol veí que estigui ?interessat en la planta. Berga va apuntar que, si la comissió en algun ?moment del procés d'implantació de la planta creu convenient fer una consulta popular, la farà. ?Berga va indicar que les molèsties de la planta de triatge són inferiors o ?iguals a qualsevol tipus ?d'indústria.

L'Ajuntament, dies enrere, va organitzar una visita a una planta de triatge ubicada a Barcelona. No obstant això, la visita no va ?tenir lloc per falta d'inscripcions.

El grup municipal d'ERC a ?l'oposició encara no ha fet ?pública una posició del tot contrària a la planta de triatge. El que sí ha ?criticat, a través de notes de ?premsa, és la gestió informativa i ?participativa de l'Ajuntament i del ?Consell sobre el tema. ERC disposa d'un bloc a Internet, en el qual els veïns exposen les seves opinions sobre la planta. Ara, el bloc conté opinions contràries a ?l'equipament de veïns de Sant Jaume i del barri de la Cometa de Montagut.