La Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques ha resolt la convocatòria per cedir 250.000 euros a 11 municipis de les comarques gironines per tal que posin en marxa la redacció de plans d'ordenació urbanística municipal, programes d'actuació urbanística municipal i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública.

Els beneficiaris d'aquests ajuts seran els municipis de l'Escala, ?Riumors, Jafre, Torrent, Cassà de la Selva, Quart, Salt, Banyoles, La Cellera de Ter, Massanes i Riells i Viabrea, el planejament dels quals consistirà en la redacció de ?catàlegs de masies, plans d'ordenació urbanística municipal i ?catàleg de béns.

Aquesta subvenció, que s'atorga per setena vegada, beneficiarà un total de 73 municipis catalans que han de refer alguna d'aquestes figures de planejament o que volen elaborar documents complementaris, com ara catàlegs de masies i cases rurals.

En les sis convocatòries que s'havien resolt fins ara, s'han atorgat subvencions a 814 municipis i consells comarcals d'arreu de ?Catalunya per a l'actualització de plans urbanístics per valor de 18 milions d'euros. A l'hora d'atorgar aquests ajuts, s'han tingut en compte la grandària del terme municipal, el nombre d'habitants, l'antiguitat del pla vigent o la ?manca de planejament, entre d'altres.