L'Ajuntament de Figueres estudia implantar el sistema de bicicletes per la ciutat popularment anomenades Figuicleta de forma gratuïta. El mes de març passat el consistori va endegar una prova pilot amb dotze unitats que utilitzen els regidors i tècnics del l'Ajuntament així com també alguns membres que, des del Facebook, van reclamar aquest servei amb el nom de Figuicleta. Ara, el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman (ICV), en declaracions a la cadena SER, ha explicat que s'està estudiant la possibilitat de fer-ho ?sense pagament "encara que no per a tothom" i que ho estan projectant de cares a l'estiu de l'any vinent.

L'objectiu del projecte, que actualment està en fase de proves, és el d'adaptar millor la ciutat a aquest transport ja que la ciutat té problemes circulatoris importants i moure's en bicicleta és encara, segons va dir Elelman, un "risc". D'aquesta manera, el consistori va adquirir vuit bicicletes convencionals, tres més de plegables i una d'elèctrica. En aquests moments, però, l'equip de govern està estudiant econòmicament i a la pràctica estendre aquest sistema a la ciutadania, tot i que "no serà completament obert a tothom".

Elelman, en declaracions a l'emissora, ha assegurat que el sistema "podria ser senzill" i, fins i tot, gratuït. De fet, diu, ja han fet alguns estudis econòmics i creuen que seria factible augmentar-ne el nombre.

El regidor ecosocialista afirma que el projecte podria començar-se a implantar de cares a l'estiu vinent "o més endavant". La ciutat s'apuntaria així a la iniciatives de Barcelona i Girona.