L'exregidor de Medi Ambient i Urbanisme de Vidreres, Jordi Pruneda (ex-V-ICV), i exsoci de govern dels socialistes, es disculpa per les adjudicacions a la cooperativa La Copa SCCL gairebé un any més tard que sortís a la palestra aquest tema, que va acabar amb el trencament del govern de Vidreres, format aleshores per PSC i ICV així com també amb la seva expulsió.

En concret, l'edil assegura que demana "disculpes per no haver tingut en compte la mala imatge de contractar una meva exempresa", en l'article del seu grup d'Energia per Vidreres a la revista de Vidreres Rec Clar, en el número d'aquest estiu.

I és que a principis d'octubre de l'any passat, Diari de Girona informava que Pruneda quan era el president del Consell Rector de la Copa havia contractat la seva empresa per realitzar un pla de gestió municipal de residus i el plec de prescripcions tècniques per la recollida de residus municipals i la neteja viària del municipi es van adjudicar per 6.960 euros i 2.900 euros respectivament. Unes adjudicacions del 2007 però que l'any passat li van costar el lloc al regidor, ja que l'alcaldessa, Ruth Ros, va decidir treure-li les carteres i expulsar-lo del seu govern, tot i que el grup municipal va fer una roda de premsa dient que l'abandonava per un tema urbanístic.

En aquest mateix article titulat 12 anys de sociovergència. Disculpes pels errors, el regidor vidrerenc ressalta cap al final del text que contractar aquesta cooperativa "tot i que legal i convenient, desprotegia l'alcaldessa dels atacs a la seva imatge" i afegeix que, "que hauria plegat si hagués calgut" perquè al seu parer, en el consistori ara no hi ha un govern amb "voluntat d'esquerres". I acaba l'article dient que al seu parer, per tant, el trencament entre socialistes i ecosocialistes era "l'oportunitat de consolidar la sociovergència, encara que al PSC el porti a perdre l'esquerra i les eleccions".

L'afer de les adjudicacions de la Copa per part de Pruneda va generar molta polèmica a més de costar-li el càrrec i també l'obertura d'expedient. Però llavors, el regidor va argumentar en tot moment que havia fet el contracte perquè no tenia tècnic a l'àrea de Medi AMbient i que, per tant, "s'ha d'anar a buscar a fora" i va afegir que el seu càrrec d'estar al conseller rector de la cooperativa era totalment compatible en contractar-la per a l'Ajuntament.

La defensa de com havia actuat i la legalitat d'aquest són uns arguments que també va usar el regidor Medi Ambient de Girona, Enric Pardo (ICV), amb vincles amb la mateixa cooperativa i que també va afirmar el seu dia que tot era legal. En el seu cas l'edil gironí va adjudicar un contracte de 37.350 euros per concurs i tres de menors, sense concurs a l'Ajuntament de Girona.