Els ripollesos que vulguin estalviar-se vint euros en la taxa de les escombraries podran acollir-se a la campanya del Bon Comportament Ambiental que ha preparat l'equip de govern de Ripoll. L'acció consistirà en el control de la gestió dels residus dels vilatans que vulguin acollir-s'hi. Participar els permetrà una rebaixa de vint euros en el rebut d'escombraries. Així els veïns que paguen 125 euros per habitatge pagaran 105 euros.

L'Ajuntament ha pres la mesura per la queixa d'alguns veïns. La demanda estava basada en la contradicció pel fet que tant paga qui fa una selecció de les deixalles segons la seva naturalesa com aquells que no tenen cap mirament i ho aboquen tot al contenidor dels residus.

El regidor de Serveis Econòmics, Jaume Camps (PSC), ha assenyalat que es tracta d'una mesura "per incentivar que les coses es facin cada vegada millor". Segons ell, l'objectiu és que es redueixi la quantitat de deixalles que arriba a l'abocador d'Orís.

La campanya del Bon Comportament Ambiental s'aprovarà en el proper ple i consistirà en la visita dos o tres cops l'any d'un servei d'inspecció municipal als domicilis dels ripollesos que ho hagin sol·licitat, a fi de constatar la bona gestió de les escombraries.

En cas que no es faci correctament, els educadors ambientals els explicaran com cal fer la separació dels productes. Camps va afirmar que si la població millora en l'àmbit del reciclatge el preu que es paga per les escombraries es reduirà progressivament en els següents exercicis. També va qualificar d'innovadora l'experiència a la comarca.

En els darrers temps, Ripoll ha dut a terme diferents campanyes per impulsar el reciclatge. Han fet visites a domicili, han repartit aparells per la recollida dels olis domèstics i han millorat el sistema de contenidors.