L'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha adquirit quatre localitzadors de persones que es destinaran a aquelles famílies que tinguin algun membre amb problemes de desorientació o memòria. Una inicitaiva pionera a la demarcació de Girona i que es donaran a famílies que tinguin gent gran amb aquestes problemàtiques.

Per assignar-lo a una família, el consistori farà un procés, que anirà sempre acompanyat d'un informe mèdic que verifiqui que aquesta persona necessita un aparell d'aquestes característiques. El cost de l'inversió que ha fet l'Ajuntament de Riudellots és de 4.000 euros; una xifra que segons l'alcadelssa del municipi Montserrat Roura (CiU) afirma que "tot i l'esforç que ha suposat per un ajuntament com el de Riudellots s'ho val pel benefici que comportarà".

El cost mensual per a les famílies que vulguin adquirir-lo serà mínim i es podrà retornar al consistori quan aquest ja no es necessiti. En concret, el localitzador és un rellotge que no es podrà treure de la persona sinó quedarà fixat permanent.

D'altra banda, el consistori precisa en un comunicat que l'adquisició d'aquests localitzadors pretén estalviar al patiment que comporta a les famílies, que tenen el seu càrrec persones amb problemes de memòria o desorientació la seva pèrdua i les conseqüències. En aquest sentit, tal i com destaca Roura, els localitzadors han de donar tranquil·litat a les famílies ja que sabran en tot moment on està la persona.

Estalviar despeses

Finalment, Roura insisteix que es va creure oportú endegar aquesta iniciativa pionera a la demarcació de Girona, pel que això representarà per a les famílies que tenen el seu càrrec persones amb aquesta tipologia de problemes. Amb tot, però, l'alcaldessa també fa especial èmfasi a l'estalvi que suposa pel que fa a despesa particular i pel que fa a despesa pública activar un pla de recerca.