L'Ajuntament de Blanes ha rehabilitat el torrent de Can Cateura al barri de Montferrant de la localitat per convertir-lo en un passeig transitable i un espai verd. L'actuació, que ha tingut un cost de 975.398,06 euros, va començar fa prop d'un any i aquests dies s'ha fet la recepció provisional de l'obra i s'estan enllestint els darrers treballs. El regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Carles Gibert, va destacar la importància de l'actuació, perquè permetrà ?"guanyar un espai" per a la ciutat de Blanes.

El torrent conegut popularment com Can Cateura ha deixat de ser-ho per convertir-se en un passeig més de la vila de Blanes. Els veïns que coneguessin l'espai se sorprendran aquests dies en veure la transformació que ha viscut després de les obres de rehabilitació. L'actuació, que s'ha realitzat en una superfície total de gairebé 5.000 metres quadrats, ha consistit a entobar tot l'espai per on passava el torrent per tal de canalitzar l'aigua que baixa per la zona quan hi ha pluges importants i urbanitzar-ho creant un carrer i diferents zones verdes.

"L'actuació ha permès guanyar una part important de zona verda i ha donat vialitat als carrers del sector de Maria Lluïsa", va explicar el regidor d'Urbanisme Carles Gibert. "És un espai guanyat per la població, que entenem que ha permès crear un petit parc en aquell sector, va afegir Gibert, en referència a la zona verda.

La força de l'aigua és imprevisible i les rieres en són les sortides naturals cap al mar. Per això, segons va explicar Gibert, s'ha canalitzat tot el carrer de dalt a baix gràcies a una gran canonada subterrània que permetrà recollir i conduir l'aigua que pugui baixar per aquesta coneguda riera de Blanes.

A més, s'ha construït un sorrall de manera que quan hi hagi una avinguda d'aigua important i transporti sorra, aquest dispositiu permeti aturar la sorra i deixar passar únicament l'aigua.

A banda del carrer transitable i la zona verda, a l'espai també hi haurà una zona de jocs infantils. De fet, aquests dies ja s'ha recepcionat l'obra de manera provisional, segons va comentar Gibert, tot i que encara s'estan acabant alguns dels treballs per instal·lar aquesta zona infantil, que comptarà amb l'habitual terra a base de plaques de cautxú.

El regidor d'urbanisme es va mostrar satisfet de l'actuació, ja que els veïns de la zona han guanyat un important espai, que es trobava en mal estat, perquè en ser una riera hi havia vegetació descontrolada, rates i diferents tipus d'animals. Ara, en canvi, s'ha convertit en un espai més per a la ciutat, on els ciutadans podran passejar. "La millora és significativa, s'ha guanyat un espai al darrere de les cases de la zona", va destacar el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert.