Solidaritat per la Independència va presentar ahir a la nit en un sopar a l'hotel Melià de Girona les vint candidatures que la formació ha tancat a diferents poblacions de les comarques gironines de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig. L'acte, que va comptar amb la presència dels tres diputats de SI al Parlament de Catalunya -Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell- va reunir prop de 150 persones.

El cap de llista de SI a l'alcaldia de Girona, Santi Niell, va recordar que el mes de desembre en una roda de premsa amb López Tena van anunciar la idea de presentar candidatures a les municipals, després dels resultats obtinguts, i ara es presentaven els resultats: 20 candidatures i gairebé 300 persones "involucrades" a les llistes. "Hem fet llistes allà on vosaltres heu volgut", va manifestar Niell als assistents i va afegir que no s'havia imposat cap candidatura, "com passa en d'altres partits".

En un primer moment, Niell durant el seu parlament inicial va presentar 19 llistes, però un cop enumerades va anunciar que ja s'havia tancat la vintena: "Aquesta mateixa tarda hem tancat la llista número 20, a Viladasens. No ens agradava el 19", va comentar entre els somriures de la gent. L'alcaldable va disculpar els membres de la candidatura, perquè no van poder assistir a l'acte. "Finalment tindrem prop de 300 candidats involucrats", va destacar Niell. Entre els assistents es respirava un ambient de certa il·lusió, com el que transmet un nen que estrena una joguina nova.

A banda de les vint candidatures tancades, Niell va destacar, també, que finalment Solidaritat "ha deixat cinc llistes damunt de la taula". Segons va explicar, tres per la manca d'una ideologia apropiada i dos més perquè "per l'excés de bona fe" dels candidats, semblava que es volia acabar amb el partit en aquelles poblacions.

Finalment, el cap de llista per Girona va fer un repàs de les dades de Solidaritat de cara a les properes municipals. En aquest sentit, va explicar que la formació "cobrirà el 54% del cens electoral de les comarques gironines". Així, segons les dades de SI, es cobrirà el 62% del cens al Gironès, el 57% a la Garrotxa o el 54% al Baix Empordà.

En definitiva, les vint poblacions on es presentarà finalment Solidaritat seran Girona, Blanes, Lloret, Figueres, Palamós, Torroella de Montgrí, Castelló d'Empúries, Peralada, Riudellots de la Selva, Sant Julià de Ramis, Begur, Santa Cristina d'Aro, Olot, Vilafant, Llançà, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Vila-sacra, Cassà de la Selva i Viladasens.