El projecte "Somriures per a la gent gran", promogut per Xaropclown -un grup de pallassos formats específicament per actuar i l'àmbit hospitalari- i l'Obra Social de Catalunya Caixa, ja ha arribat a dos geriàtrics de la província de Girona. La iniciativa proposa la presència de pallassos en centres geriàtics durant una estona per animar i fer somriure la gent gran que hi resideixi.

En un dia com qualsevol altre, dos pallassos entren a un geriàtric on hi ha gent gran amb diferents graus de demència. Es presenten, comencen a fer bromes i preguntes als residents, a cantar cançons i a fer-los recordar. Aprofitant l'època de l'any, els demanen que expliquin què feien quan eren joves durant l'època d'estiu. Alguns diuen que anaven a la platja amb moto, altres recorden quan van començar a venir les primeres turistes que feien topless i com se les miraven els homes, que no hi estaven acostumats.

En definitiva, un quart d'hora durant el qual els pallassos trenquen el dia a dia habitual del geriàtric i, des de la broma, el somriure i el cant, busquen pal·liar els efectes de la demència i fer desconnectar els residents durant una estona. El projecte Somriures per a la gent gran de Xaropclown i l'Obra Social de Catalunya Caixa ja ha fet somriure un total de 250 avis de dos geriàtrics de les comarques gironines.