L'Associació d'empresaris d'hostaleria de Tossa de Mar ha demanat al govern, a través d'una carta, que retiri la proposta d'augmentar l'IBI un 54% el 2012, perquè aquest increment podria ofegar les empreses. A més, afirmen que una "més que problable" revisió cadastral podrien comportar que l'increment per al sector fos del 80% i reclamen que aquesta revisió tampoc es faci. L'alcaldessa de la localitat, Gisela Saladich, respon que entèn part de l'anàlisi i la reivindicació que fan, però els reclama que facin propostes concretes per intentar resoldre el dèficit de 4,7 milions d'euros amb factures pendents.

Els empresaris avaluen l'actual situació econòmica de Tossa i demanen al nou govern que no traslladi als empresaris aquest augment per internar tancar els números. "L'associació considera que en un context de recursos escassos, l'Ajuntament no pot traslladar al teixit empresarial un increment tant desorbitant, tan sols per obtenir ingressos per liquidar-ne la seva pròpia gestió", afirmen a la carta. Segons els empresaris, els polítics haurien d'ajudar les empreses i no augmentar la pressió fiscal. "Els responsables polítics han de ser capaços de generar confiança, han de disminuir la pressió fiscal i en conseqüència ajudar a mantenir i a fer crèixer les empreses, el motor de l'economia", afegeixen.

A més, els empresaris asseguren que els ajuntaments "han de predicar amb l'exemple", estrenyent-se el cinturó i "gastar allò que es pot, quan es pot i poder pagar els proveïdors en terminis raonables".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va respondre als empresaris del sector de l'hostaleria amb una altra carta, on assegura que comparteixen part de les reflexions, però els demana mesures concretes per pagar els diners que deu l'Ajuntament. A més, va anunciar que convocarà una nova reunió amb els empresaris locals per parlar de la situació econòmica i de les solucions.

"Compartim la major part de les reflexions de l'Associació, però no hem llegit cap recepta per poder pagar, dins d'uns terminis raonables, els 4,7 milions d'euros en factures pendents a proveïdors", assegura Saladich en la carta. L'alcaldessa comenta en el document que els empresaris "tenen raó" quan afirmen que Tossa no té una bona situació, que cal exigir responsabilitats pel "malbaratament de diners públics" i que la bonança, la despesa fàcil i la inversió subvencionada han suposat un desajust entre ingressos i despeses.

A més, els emplaça a una reunió: "La realitat econòmica la coneixem tots, discrepem en les receptes, perquè no parlem", afirma Saladich, on proposa a l'associació una reunió per parlar "obertament" i buscar solucions.