L'oposició a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha criticat la gestió que el govern (CiU i PP) ha fet de l'ocupació de la via pública per part de les terrasses durant aquest estiu. El regidor del PSC, Josep Maria Bas, ha assegurat que el control no ha existit, cosa que ha provocat que moltes terrasses ocupessin més espai del que tenien dret d'acord amb el que han pagat. Per la seva banda, la regidora de Vialitat, Dolors Guirado (CiU), ha desmentit aquesta crítica i ha destacat que dels darrers anys és "el primer en què s'ha cobrat el 100% de l'ocupació de la via pública". A més, ha recordat que s'han fet diferents requeriments i que s'ha arribat a retirar el mobiliari d'una terrassa perquè no havia pagat.

Bas ha manifestat que l'actual govern no ha seguit la mateixa política respecte a l'anterior pel que fa al control de l'ocupació. Així, ha assegurat que aquest estiu no s'ha fet el marcatge ni cobrat pels metres quadrats que ocupaven les terrasses. I que no s'havia fet control de pas.

En aquest sentit, el regidor d'ICV Pedro Torres ha apuntat que l'excés d'ocupació i que la tècnica que l'any passat realitzava el control, aquest tenia ordres de no fer-ho. Fins i tot ha apuntat que hi havia taules de terrasses a la sorra de la platja i que s'impedia el pas en alguns punts dels carrers més transitats.

No comparteix la mateixa opinió Guirado, qui ha assegurat que han tingut les terrasses ordenades, si bé reconeix que n'hi ha que s'han passat de l'ocupació que havien pagat. "Per això, estem treballant en una nova ordenança perquè la que hi ha és incompleta i no es podia fer complir", ha apuntat. També ha manifestat que la intenció es fer complir l'ocupació "pacíficament, no som de fer grans actuacions".

Però matisa que sí s'han fet actuacions: es va alertar els establiments de dos punts concrets que excedien l'ocupació i, l'endemà, ja s'havia arreglat. Mentre que ha afegit que hi va haver sis casos de terrasses que no pagaven. En notificar-los que se'ls retiraria el mobiliari, cinc van pagar i a un sisè restaurador se li va retirar que no pagava perquè es traspassava el local. No obstant això, el següent responsable va anar a pagar l'ocupació i l'actuació de l'Ajuntament de retirar la terrassa. En aquest sentit, la regidora ha volgut destacar que per primera vegada en els darrers anys el consistori ha cobrat l'ocupació de la via pública al 100% de les terrasses.