Els pescadors de la Costa Brava també consideren un factor determinant de la seva particular crisi l'augment de casos de pesca furtiva. Aquesta pràctica ha crescut molt darrerament i és una font d'ingressos important per aquells que la duen a termen, ja que normalment es fan amb espècies que tenen un gran valor al mercat.

Mitjançant aquest mètode que utilitza el fusell com a arma de caça, aquests pescadors submarins poden arribar a capturar grans quantitats de peix al dia. A més, es pot tractar de productes poc freqüents a les subhastes, com poden ser els sars o els meros. Els pescadors es queixen, a més, que els qui ho practiquen no paguen impostos i no passen per la subhasta del peix, així que el benefici que els reporta és encara superior.

Segons va informar ahir Francesc Subirats, de la confraria de pescadors de Palamós, a la Cadena Ser, aquest pescadors "poden tenir molt benefici, ja que poden treure entre sis i deu quilos al dia d'un peix que al mes d'agost té un valor altíssim". Una altra de les queixes que tenen els pescadors és que les administracions no fan res per combatre aquest fenomen, i són crítics, en concret, amb la Generalitat i l'Estat per la seva passivitat en aquest aspecte. girona |ddg