Els alcaldes de Lloret, Blanes i Tossa van signar ahir el protocol de col·laboració per accedir conjuntament al Pla de Requalificació de Destinacions Madures. Amb la signatura es referma el compromís que ja van adquirir els anteriors alcaldes. De fet, es tracta d'una mena de candidatura, perquè l'Estat acabi donant aquest reconeixement a aquesta zona i així destinar-hi recursos i projectes.

Aquests plans són projectes de requalificació de destinacions per la reconversió i modernització integral de destinacions amb llarga tradició turística. Els tres primers projectes d'aquest programa són Platja de Palma a Balears, Costa del Sol a Andalusia i Sant Bartolomé de Tirajana a les Canàries.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va destacar que serà molt bo per facilitar "la burocràcia" en canvis de pla general, per exemple, i també per aconseguir grans infraestructures. Per la seva part, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va afirmar que és "una gran oportunitat" per la Costa Brava Sud i que servirà per posar-los al mapa. Finalment, l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va destacar que ells eren els més petits, però "la cirereta del pastís" i que també són una oferta important en el projecte.

Un cop signat el protocol, aquest anirà a la direcció general de Turisme de la Generalitat, que haurà de presentar la candidatura davant de l'Estat i aquest hauria de triar aquesta zona davant d'altres. Els alcaldes van destacar que tenen el compromís verbal de la Generalitat, perquè siguin els escollits. Finalment, es crearia un consorci (format per Estat, Generalitat, Diputació i ajuntaments) que serà qui gestionarà els projectes.

Cal destacar que la unitat territorial Lloret-Blanes-Tossa està formada per una població d'uns 83.000 persones, amb més de 69.859 places turístiques i més d'un milió i mig de turistes anual.