L'Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) destinarà 270.000 euros als ajuntaments que disposin de consultori sanitari local per poder adquirir material i equipament. En cap cas s'entendran com a subvencionables les despeses deriva-

des d'obres de rehabilitació i condicionament del consultori local,

així com les despeses de qualsevol tipus de personal adscrit. EL conjunt de la partida s'ha reduit en 30.000 euros respecte a l'anterior convocatòria, que arribava fins els 30.000 euros.

El termini de les ajudes cobrirà les despeses entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2011. La convocatòria per demanar l'ajuda és oberta a tots els ajuntaments adscrits al DipSalut i es tancarà el proper 2 de novembre. Els consistoris que surtin beneficiats podran justificar la despesa fins al 2 d'abril de 2012. L'import de la subvenció que es concedeix és del 90% del pressupost presentat, i fins a un màxim de 3.000 euros per ajuntament.

El DipSalut subvencionarà l'adquisició i millora de material sanitari divers, mobiliari i equipaments del consultori local. També es podran subvencionar les despeses derivades del funcionament del consultori municipal com la llum, l'aigua, la calefacció, el servei de neteja i el servei de telefonia.

Els consistoris interessats hauran d'adjuntar a la sol·licitud el certificat del secretari acreditatiu de la titularitat del consultori local, la seva ubicació i horari, i quin organisme hi presta els serveis mèdics. En el cas que aquest certificat fos presentat a Dipsalut en la convocatòria de l'any 2010 i que no hagi sofert modificacions, l'interessat podrà substituir la presentació del certificat per una declaració responsable.