La nova executiva Nacional d'Esquerra tindrà una important presència gironina. En formaran part Josep Carrapiço, Maria Mercè Roca, Meius Ferrés i Cesc Iglésies. A més, sis gironins més també estaran dins del del Consell Nacional, una presència que es considera molt positiva pel pes territorial de les comarques gironines que pot suposar. Tots ells van ser escollits per formar part de la nova executiva Nacional en el 26è Congrés que es va celebrar dissabte a Girona.

Josep Carrapiço, president d'Organització de la Federació de Girona des del setembre del 2008, serà el nou Secretari Nacional d'Organització. Pel que fa l'escriptora Maria Mercè Roca, serà al capdavant de la Secretaria Nacional de Política Cultural i Educació.

Per altra banda, la presidenta de la comissió sectorial de Política Lingüística de Girona, Meius Ferrés, portarà la secretaria nacional de Partit en Xarxa i, Cesc Iglésies, responsable de Planificació Estratègica i Projectes de l'Agència Catalana de Turisme, s'encarregarà de la Secretaria Nacional d'Estratègia i Anàlisi Electoral.

Els sis consellers nacionals escollits dissabte són Pere Gómez i Inglada, Eduard Coloma i Boada, Mireia Mata i Solsona, Sergi Sabrià i Benito, Jordi Batchelli i Aulinàs, i Macià Serra i Serra. Així doncs, un total de deu gironins que formaran part de la nova executiva Nacional d'Esquerra.