Les empreses i les entitats que gestionen les escoles bressol municipals alerten de la recàrrega econòmica que suposarà per a les famílies reduir el finançament públic d'aquest tipus de centres, així com també adverteixen d'un descens de la qualitat del seu servei.

Per aquest motiu, el sector reclama al Govern de la Generalitat que mantingui les partides per cofinançar aquestes llars d'infants en els pressupostos del 2012, ja que les informacions extraoficials apunten a una retallada del 50% dels diners que aquesta administració dóna per a cada plaça.

L'Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC), l'Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEGISS), la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), la Federació d'Ensenyament de CCOO i la Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT de Catalunya han subscrit aquests advertiment i petició en un document difós ahir.

Problemes aquest curs

El manifest remarca la importància de la participació de les administracions públiques en el finançament de les escoles bressol municipals, ja que el seu model es basa en la contribució dels ajuntaments, la Generalitat i les famílies dels alumnes. Empreses i entitats avisen que, en el pressupost per al 2011, el Govern autonòmic ja va reduir la seva aportació per plaça de llar d'infants als consistoris i que aquests la van haver d'assumir perquè, quan es va aprovar la retallada, el curs 2010-2011 ja s'estava acabant.

La baixada de la qualitat de les escoles bressol municipals és la principal preocupació d'aquests col·lectius, però també alerten que la reducció de diners per part de la Generalitat es traduïrà en un increment de les quotes de les famílies. "Un esforç econòmic addicional que en el context actual no totes les famílies podran assumir", adverteixen en el seu comunicat.