L'Ajuntament de Tossa de Mar podrà ocupar part de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, en concret, el consistori recuperarà 140 metres quadrats de la planta baixa per destinar-la a serveis municipals per a un període de quatre anys. Aquest fet posa fi a una reivindicació històrica dels grups municipals de TU i PSC que configuren el govern local.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (TU), recorda que "la recuperació d'aquest edifici és una reivindicació històrica de la població i, de moment, només hem pogut acceptar l'oferta de cessió d'una part de la caserna".

I afegeix que les negociacions amb la Direcció General de la Guàrdia Civil són "dures, ja que argumenten que l'ocupació encara és efectiva i no tenen previst cedir l'edifici sencer a l'Ajuntament".

De totes maneres, arran de la darrera reunió celebrada a Madrid, l'equip de govern de Tossa ha acceptat una proposta d'acord formulada per la Direcció General de la Guàrdia Civil l'agost de 2010, en la qual se cedeix una part de l'edifici a l'Ajuntament.

Saladich afirma que "sense renunciar a una reivindicació que considerem legítima, preferim mantenir una bona relació, ocupar part de la planta baixa, ubicar alguns serveis i continuar negociant".