L'Ajuntament de Blanes ha decidit treure a concurs l'explotació de la nova marca del municipi. En concret, el contracte és per a la fabricació, distribució i comercialització de tot tipus de productes i articles promocionals de Blanes i tindrà una durada de tres anys, prorrogable a tres més si hi ha acord entre les dues parts. Així, els productes objecte de la llicència seran samarretes, clauers, gorres o material de platja, entre d'altres. L'Ajuntament, però, no ha establert cap cànon per a la llicència. Segons destaca la regidora de Promoció de la Ciutat, Lourdes Fàbrega, "és difícil establir un cànon per aquest tipus de contracte". El benefici per a l'Ajuntament, doncs, vindrà en el tant per cent que li ofereixi l'empresa de cada producte, perquè el consistori els pugui "regalar o vendre", explica Fàbrega.

El Patronat Municipal de Turisme va triar la nova marca el passat mes de maig, després de rebre 71 propostes. Va apostar per la senzillesa. Alguns municipis fan l'explotació de la marca ells mateixos, però Blanes ha preferit que sigui una empresa. "No hem pensat ni un moment fer-ho nosaltres per la capacitat de feina que comporta i perquè no tenim prou experiència en el sector", va explicar Fàbrega. "Hem trigat més a treure-ho a concurs, perquè no ho hem fet fins tenir la marca plenament registrada", va destacar Fàbrega, que va recordar que malgrat que l'explotació la farà l'empresa guanyadora del concurs, la marca sempre serà propietat de l'Ajuntament.

Segons va voler destacar Fàbrega, amb aquest concurs, l'Ajuntament "el que busca és promocionar la nova marca del municipi i el nom de Blanes arreu". La regidora va posar com a exemple de la importància del marxandatge el fet que una persona es compri una samarreta amb la marca de Blanes estampada i que es passegi per Madrid. "És un bon exemple de promoció de la ciutat", va destacar. "Volem aprofitar que tenim una marca nova, atractiva i amb possibilitats", va afirmar Fàbrega. El procediment s'ha obert i les empreses ja poden presentar les seves ofertes al consistori.