Blanes està estudiant "molt seriosament" fer un concurs per buscar un gestor extern de tot el sector del turisme esportiu de la localitat per treure el màxim rendiment econòmic a la Ciutat Esportiva i a d'altres instal·lacions del municipi. Segons va destacar l'alcalde, Josep Marigó, des del consistori es creu necessari "professisionalitzar" aquesta oferta amb un operador extern, ja que tindria més potencial que els departaments municipals i podria fer ofertes "que s'escapen" al consistori. L'objectiu principal, doncs, és que un gran operador pugui elaborar paquets turístics que permetin a través de l'esport aconseguir beneficis per al municipi i per al sector turístic desestacionalitzant.

Marigó va destacar que cada vegada "té més força lligar turisme i esport", ja que permet "desestacionalitzar" l'oferta -moltes de les estades són als mesos de gener, febrer o març- i generar uns beneficis per al municipi aprofitant les instal·lacions de què ja disposa. Fins ara, aquesta tasca s'està realitzant des dels departaments municipals acollint i donant la informació necessària a totes les empreses o clubs que la demanen. L'alcalde considera, però, que "cal ser proactius" i anar a buscar les oportunitats oferint paquets turístics amb aquesta temàtica, tot i que va reconèixer que aquesta tasca "s'escapa de l'Ajuntament" i per això volen buscar un gestor extern. "Volem professionalitzar aquesta organització", va destacar Marigó.

Així doncs, l'Ajuntament està estudiant treure a concurs la gestió del turisme esportiu, perquè un operador "potent" pugui fer paquets turístics amb estades a les instal·lacions esportives, allotjament i que podrien incloure visites al municipi o a d'altres zones. Segons va destacar l'alcalde, per guanyar el concurs el gestor haurà de complir com a mínim dues condicions: "Hauria de fer una inversió per acabar els camps de futbol de la Ciutat Esportiva i que pogués donar un rendiment econòmic a l'Ajuntament en forma de cànon". Cal recordar que els camps estan gairebé acabats, però els falta la gespa, la il·luminació i els tancaments.

45.000 euros el 2012

Segons dades municipals, en els primers mesos de 2012, el consistori ha aconseguit ingressar gairebé 45.000 euros amb els lloguers de les seves instal·lacions esportives, xifra que l'alcalde creu que es podria multiplicar amb la gestió externa. Aquestes xifres són al marge de les entitats esportives del poble.

En concret, la majoria d'aquests ingressos són dels lloguers dels camps de futbol (28.538 euros) i la resta dels lloguers de les pistes de la Ciutat Esportiva (14.674 euros). Per això, des del consistori es creu imprescindible que l'operador triat tingui capacitat inversora i acabi els camps de futbol de la Ciutat Esportiva. "Si s'acabessin els dos camps, tindríem quatre camps de futbol molt bons per oferir", va destacar Marigó.

Una de les problemàtiques que s'ha detectat, però, és que Blanes treu profit de les instal·lacions esportives amb els lloguers, i n'espera treure més, però la majoria de vegades els esportistes s'allotgen fora del municipi. Bàsicament, a Lloret de Mar i a Santa Susana. Aquest fet es pot observar ràpidament fent una ullada a les estades d'aquest 2012. Així, per exemple, els 1.000 participants al Campionat d'Espanya de Voleibol, que es fa a Blanes, dormen a Lloret; els 4.500 participants d'arreu d'Europa que arriben a la localitat per l'Eurosporting, s'allotgen a Lloret i Santa Susana; les 1.200 persones entre participants i públic de l'Ok Stars dormen a Lloret; i els 1.000 participants al Sun Sport del Regne Unit també s'allotgen a Lloret.

Des de l'Ajuntament no poden fer obrir els hotels, però l'alcalde creu que un operador potent tindria capacitat per mobilitzar el sector. "Un operador potent podria fer obrir els hotels fora de temporada, pagant un lloguer per tota la instal·lació, si calgués", va defensar Marigó. "Si no obren els hotelers d'aquí, haurem de fer que vagin a Lloret i Santa Susana", va afegir.

Finalment, pel que fa a terminis, l'alcalde va assegurar que el concurs es convocaria a "mitjà termini", perquè encara han d'agafar "molta experiència" en aquest sector per elaborar totes les condicions que volen.