El maig de l'any 2009 l'Ajuntament de Lloret de Mar i els propietaris de la finca de Can Juncadella -un familiar del president del Kazakhstan que a Lloret és conegut com el rus- signaven un conveni per construir un nou camí de ronda a primera línia del mar que ha d'enllaçar cala Morisca amb la cala Canyelles. Ara, tres anys més tard, no s'ha mogut ni una sola pedra i tot està encallat.

El regidor de Medi Ambient de Lloret de Mar, Ignasi Riera (CiU), justifica aquesta situació criticant la Generalitat, en concret, perquè segons l'edil per falta de dos permisos del Govern català, el projecte està aturat. En concret, segons va explicar a l'emissora local Nova Ràdio Lloret tot i que es van requerir vuit informes de diferents departaments de la Generalitat al seu dia, n'hi ha dos que no han arribat: els corresponents a la Direcció General de Medi Natural i el de Ports de la Generalitat. I afegeix que fins que no es disposin d'ambdós informes, l'Ajuntament no pot donar els permisos per engegar l'obra i per tant, tampoc, ni una data d'inici i fi d'obres.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Lloret de Mar, però, afegeix que la demora d'aquests informes no és una cosa del Govern de CiU d'Artur Mas només, sinó que recorda que durant el govern tripartit de José Montilla tampoc hi va haver cap moviment.

Malgrat la situació, l'edil ressalta que segueixen pressionant la Generalitat per tal que desencalli i així, Lloret pugui gaudir d'aquest nou passeig arran de mar. Cal recordar que en el darrer ple des del grup d'ICV, el seu portaveu Javier Rodríguez Pacios va acusar l'equip de govern de Lloret (CiU) de no pressionar els propietaris de Can Juncadella per tal que materialitzin aquesta obra. En canvi, per Riera sí que hi ha hagut presdisposició de la propietat, ja que el projecte està fet i al seu dia, recorda, quan se'ls va proposar el conveni es van posar d'acord per solucionar els problemes.

Cal recordar que l'execució d'aquest nou camí de ronda no suposa cap despesa per part de l'Ajuntament i, en canvi, al magnat exsoviètic haurà de fer una inversió de 400.000 euros. I és que aquest és el compromís al qual va arribar el consistori lloretenc amb Can Juncadella el 2009, ja que actualment per la seva propietat hi transcorre l'actual GR92-11 i ara, amb el conveni, es reconeix la titularitat privada del camí de ronda i, a canvi, l'amo de Can Juncadella finança l'adequació del futur sender, que tindrà 1.200 metres de longitud i permetrà recuperar els antics camins que feien servir els pescadors per anar de cala a cala.