El Grup Municipal Entesa per Bescanó ha presentat una petició perquè no es descatalogui l'edifici de l'antiga estació del carrilet. La Comissió de Patrimoni de Girona va canviar el dictamen del 2007, ja que aleshores no recomanava que s'enderroqués l'estació pel seu interès patrimonial. La "deixadesa" ha fet que l'immoble hagi quedat en estat ruïnós i per això ara es permet l'enderroc, segons va argumentar el director dels serveis territorials de Cultura de Girona, Antoni Baulida.

La representant de l'Entesa a Bescanó, Anna Garriga, ha interposat recurs d'alçada contra l'actuació de Descatalogació de l'estació del Carrilet, que va iniciar l'Ajuntament i que ha rebut el vistiplau de la comissió de patrimoni de la Generalitat.

Segons el grup de l'Entesa "la resolució no pot adquirir fermesa jurídica perquè resta pendent de sentència la resolució pel Jutjat Contenciós Administratiu 2 de Girona de 2009". Davant el procediment judicial encara obert Anna Garriga insta la Comissió de Patrimoni Cultural de Girona a "emetre la suspensió cautelar de qualsevol acció que malmeti el Bé Cultural". A més, per aquest moteix motiu l'Entesa demana que "en compliment de la Llei 9/93 del patrimoni cultural català i atès que l'Ajuntament de Bescanó no ha conservat aquest element que en forma part, que fixi un termini perquè l'Ajuntament hi realitzi les obres de rehabilitació bàsiques per evitar l'esfondrament de la teulada i corregir d'immediat aquells elements que ara posen en risc la seguretat dels vianants".

La formació progressista està disposada fins i tot a assumir les tasques. Assenyala que si el mateix consistori no executa les reparacions, la Comissió de Patrimoni "autoritzi un grup de veïns voluntaris de Bescanó que estan disposats a realitzar-les d'immediat sota la tutela dels experts de la Generalitat".