L'Ajuntament de Vidreres preveu destinar un milió d'euros a la renovació integral de l'enllumenat públic de tres sectors del municipi per tal que s'adeqüi als nous criteris d'estalvi energètic. En concret, es canviarà al sector de les Serres, l'àrea sud del nucli de Mas Flassià i a l'àrea de la carretera de Lloret (C-63) i Costa Brava.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), ressalta que els projectes de renovació de l'enllumenat estaran ara a exposició pública un cop aprovats, i que és una actuació molt important per al municipi, ja que al seu parer "Vidreres no es pot permetre més diners en enllumenat sinó que ha d'apostar per l'eficiència energètica".

I és que en el ple celebrat fa pocs dies, l'Ajuntament de Vidreres va aprovar el pla director de l'enllumenat públic, que, entre d'altres, inclou els projectes d'aquest sector i que, en total, contempla una inversió d'uns 2 milions d'euros.

I és que la finalitat de les actuacions, diu el batlle, s'encamina a aplicar polítiques de racionalització de la despesa, i en consequència, de la millora de la gestió del sector públic. Tot i la inversió de 2 milions d'euros, Camps ressalta que es preveu que aquests diners "s'autofinanciïn amb el que s'estalviarà en energia al municipi" fruit de les actuacions que es preveu portar a terme, que estan encaminades a reduir el consum, promoure l'eficiència i vetllar per l'estalvi energètic un cop fetes les actuacions.

Pel que fa a les previsions que contempla aquest pla director que va aprovar el ple amb els vots de l'equip de govern (CiU i VST-ERC) i el PP i el vot en contra del PSC, es determina actuar a la zona del casc antic i a la zona esportiva de l'àera resdiencial d'Aiguaviva Park, on ja s'hi va fer una actuació d'enllumenat fa poc temps. Tot i que no es preveu una actuació per canviar totes les lluminàries, el pla preveu mantenir les làmpades i la potència, menys a la zona esportiva, on es baixarà.

A la urbanització d'Aiguaviva Park, segons la planificació, també s'hi preveu substituir les lluminàries actuals per unes altres. I al nucli urbà, així com també a Mas Flassià, es canviaran les llums, que es consideren "majoritàriament deficients" per leds, perquè així hi haurà més baix consum. Al polígon Mas Flassià i al nucli urbà també hi haurà canvis, sobretot on hi hagi lluminàries en mal estat.

Pel que fa a l'estalvi previst un cop estiguin fetes les millores, ronda els 156.600 euros i això, segons recull el pla, permetria amortizar parcialment la inversió prevista total. Pel que fa al cost anual del servei, es preveu d'uns 290.200 euros, destinant l'estalvi a amortitzar part de la inversió. I a això, cal sumar-hi un finançament suplementari addicional pel finançament a 15 anys de 87.856 euros. Actualment el servei costa anualment 292.599 euros.