Només quatre agents de la policia local de Tossa de Mar de la vintena que són va assistir ahir als actes de celebració del seu Patró com a mesura de protesta per un seguit d'elements que han creat malestar al cos. Segons fonts de la policia, del cos de Tossa només van fer acte de presència a la missa els tres agents que estaven de servei i el cap, Josep Sánchez Molina. Cal destacar que actualment la policia de Tossa té més d'una vintena d'agents. Sí que hi van ser les autoritats i representants dels Mossos d'Esquadra, policia Nacional i Guàrdia Civil, entre d'altres.

Com és habitual per aquestes dates, doncs, la policia de Tossa va celebrar ahir els actes del seu Patró amb una missa a l'església, un aperitiu i una botifarrada posterior. Aquest any, però, sense la majoria dels agents del cos que no van voler anar-hi. Segons van explicar ahir fonts de la policia local, "hi ha malestar al cos", en part per les formes del cap, i han decidit no anar als actes per protestar i que se n'adonin. Un dels motius per al disgut dels agents -asseguren- és que el cap canviés el dia de celebració del Patró, que sempre és el 29 de setembre, "perquè a ell no li anava bé". Diuen que havia d'anar al dinar de la Policia Nacional.

Segons els agents, però, el malestar ja fa temps que hi és per les formes, qüestions dels horaris i per uns diners que se'ls deu. Denuncien que el consistori es va comprometre a pagar "una bufanda" (una paga extra) per unes hores de més que havien fet durant un estiu anterior. Expliquen que aquests diners els havien de rebre des del passat mes de gener i posteriorment es va aprovar per ple, però encara no han rebut res.

Finalment, la darrera queixa que tenen els agents és sobre els horaris laborals. Amb els canvis introduïts pel Govern de Rajoy en les jornades dels treballadors municipals, han passat a fer 37,5 hores setmanals obligatòries. Fins ara, tenien 35 hores obligades, però en feien 37,5 cobrant un plus, perquè era necessari. Ara, denuncien que els fan fer 40 hores, cobrant aquest plus, però que els horaris els fa el cap "a convenir", sense una directriu clara i els horaris van canviant. Volen que l'Ajuntament els posi per escrit que han de fer les 40 hores i com s'han de distribuir.

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, va explicar que no sabia que els policies havien organitzat una protesta. Saladich va explicar que un cop a la Missa va preguntar al cap policial perquè no hi eren tots els agents del cos i aquest tampoc sabia el motiu de l'absència dels agents, va explicar l'alcaldessa.

Ara bé, sobre les queixes exposades pels agents, Saladich va afirmar que els diners que se'ls deu els rebran i que amb els canvis de Rajoy ara hauran de fer 40 hores per cobrar el plus. "Són uns diners que s'ha reconegut que se'ls hi deuen i se'ls hi pagarà", va comentar l'alcaldessa. "No és un pagament prioritari i ara no tenim diners, però quan n'hi hagi els hi pagarem", va afegir Saladich, que va recordar que els agents cobren la seva nòmina cada mes com toca.

Sobre els horaris, l'alcaldessa va dir que ara han de fer les 37,5 hores com tots els treballadors municipals i que per cobrar el plus hauran de fer les 40 hores i sinó se'l hi retirarà. Tot i que no va entrar en la qüestió dels quadrants.

Els policies no descarten demanar una reunió amb Saladich per tractar els temes personalments amb l'alcaldessa i acabar així amb el malestar que denuncien que hi ha al cos.