Un total de 28 mestres gironins, setze més que l'any passat, s'han inscrit a la quarta edició del projecte Intercanvi i Formació entre professors de Girona i Xauen, al Marroc. Aquesta iniciativa consta d'una part teòrica on s'explica la realitat sociocultural del Marroc i es tracten les característiques del sistema educatiu d'aquest país.

A més, els participants visitaran durant quatre dies, del 7 al 10 de desembre, diverses escoles de Xauen, faran tallers amb els professors marroquins i coneixeran el sistema educatiu. D'altra banda, al gener, els mestres d'aquesta població marroquina visitaran diverses escoles gironines. L'objectiu d'aquesta iniciativa és crear lligams i que els mestres aprofundeixin en la situació dels escolars provinents del Marroc. Aquest projecte està organitzat per l'Associació Ídem i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO. La iniciativa compta amb una xerrada informativa, que es va realitzar ahir al centre cívic Pla de Palau on es va fer un repàs al sistema educatiu del Marroc, la realitat sociocultural del país i les característiques de l'aprenentatge en aquest estat.

Segons van detallar fonts de l'Associació Ídem, la majoria de nens immigrants que arriben a les escoles catalanes són provinents del Marroc i, per això, aquest projecte és "més interessant i útil" per als professors d'arreu de Catalunya.

El coordinador d'aquest projecte, Yasser Saadoune, va manifestar que "aquesta col·laboració és fonamental per a la integració del col·lectiu immigrant marroquí i és una eina de cooperació entre Xauen i Girona". El 23 al 27, els professors marroquins visitaran diverses escoles gironines.