La Generalitat ha adjudicat a l'empresa Barcelona Baas Arquitectes la redacció del projecte constructiu del CEIP Montserrat Vayreda que porta nou cursos en barracons. La notícia dóna confiança en què definitivament es desencallarà aquesta esperada obra. L'equip de govern (CIU) està pendent de conèixer més detalls i el calendari de les futures obres per donar-ne informació al centre i als pares.

Les obres que s'esperen des de fa anys comportaran una inversió de més de quatre milions d'euros per un projecte que ha portat queixes i protestes dels pares, molts dels quals han vist com els seu fills passaven tota l'etapa d'escolarització en barracons. La Generalitat finalment va incloure el 2012 una partida de poc més de quatre-cents mil euros per començar a redactar el projecte.

Amb l'adjudicació de la redacció del projecte per un import de 321.000 euros es dóna un pas més per aixecar l'edifici del centre. Aquest pas es va retardar uns mesos tant per l'elevat nombre d'empreses que es van presentar com pel canvi de govern a la Generalitat.

Finalment s'ha adjudicat al despatx d'arquitectura de Barcelona, Baas Arquiectura, el contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic, el projecte executiu i posterior direcció d'obra corresponent a la Nova Construcció de l'Escola. El termini d'execució és de quatre mesos.

Justament, respecte els terminis, l'Ajuntament té previst reunir-se amb la Generalitat perquè els donin a conèixer les previsions i el calendari amb el que treballen. Tots els detalls es volen donar a conèixer a l'escola.

El centre se situarà en uns terrenys que va cedir l'Ajuntament a la zona esportiva on s'està construïnt un accés, el Vial Nord, per accedir-hi.