El Ministeri de Foment va licitar ahir els contractes per realitzar diferents obres de manteniment i conservació a carreteres gironines per un valor de 13,9 milions d'euros. Els contractes, que afecten tres vies de la demarcació, tenen en compte actuacions de millora en l'atenció a accidents, així com la il·luminació i la seguretat en aquestes carreteres. L'anunci arriba una setmana després que Foment anunciés també la licitació del projecte de desdoblament del tram Sils-Maçanet de la Selva de la N-II, així com el que va de Medinyà fins a Orriols de la mateixa via.

Els contractes per fer les actuacions de manteniment i conservació afecten tres carreteres de les comarques gironines: l'autovia A-26, entre el punt quilòmetric 64,4 (a Besalú) i el 83,9 (Olot); el tram de l'eix de l'eix pirinenc, l'N-260, entre el punt quilomètric 0,0 (a la frontera francesa) i el 114,0 (Ripoll); i també diversos trams de la carretera N-260a, que són diversos segments desafectats que romanen del traçat antic de la carretera N-260, entre Olot i Ripoll.

Amb aquestes actuacions, la intenció és millorar els serveis de comunicacions, el servei de vigilància, l'atenció als accidents, el manteniment de diferents elements de la carretera, la conservació sistemàtica de les instal·lacions elèctriques i de l'enllumenat, tant de túnels com a cel obert, així com la senyalització variable i els semàfors.

Tal com informaven ahir des del Ministeri de Foment, també es realitzen tasques per millorar i garantir la circulació a l'hivern. Entre aquestes actuacions hi ha tasques preventives per evitar la formació de gel sobre les calçades escampant fundents (sal i salmorra), com la retirada de la neu de les calçades els dies de nevada.

També es realitzaran treballs de desbrossament de la vegetació que creix als marges de la carretera, l'eixamplament i la reposició del ferm per reparar defectes puntuals al paviment, la neteja de cunetes i obres de drenatge, la reparació de danys causats per accidents, així com altres tasques de conservació ordinària de les vies.

Els treballs també s'aprofiten per fer inventari i reconeixement de l'estat dels elements de les carreteres i per mantenir actualitzada la informació, a més de fer estudis d'accidentalitat i informes de seguretat vial.

Es tracta d'obres que tenen la finalitat de mantenir les carreteres en bon estat els 365 dies de l'any. Per tant, s'aprofita per verificar els serveis de comunicacions, el servei de vigilància, l'atenció als accidents o també que els elements de la carretera (com els semàfors o la il·luminació exterior i també als túnels) funcionen correctament.

La licitació d'aquestes obres arriba una setmana després que Foment anunciés també que tira endavant els projectes de desdoblament del tram Sils-Maçanet i també el de Medinyà a Orriols de la N-II per un valor de 38,89 milions d'euros.