CCOO vol que el Departament d'Ensenyament contracti personal sanitari adient perquè s'ocupi de les tasques sanitàries a cada centre educatiu, una petició que va fer pública ahir, pocs dies després que el sindicat Satse proposés que als instituts i a les escoles hi hagi infermeres treballant de manera permanent.

La setmana passada, el sindicat de l'àmbit de la salut Satse va defensar per Catalunya el model francès, de manera que personal d'infermeria s'incorpori a la plantilla dels centres i no s'encarregui només de l'atenció sanitària dels estudiants sinó també d'educar-los en l'adquisició d'hàbits saludables.

Ahir, la Federació d'Educació de CCOO va fer públic el seu posicionament al respecte i va afirmar que el personal que treballa en l'ensenyament no ha de realitzar les tasques sanitàries als centres educatius. Segons el sindicat, en l'actualitat els docents fan tasques que van des de l'administració de glucagó a alumnat diabètic fins a la hidratació i l'alimentació mitjançant botons gàstrics, passant per la manipulació de sondes uretrals, el subministrament d'antial·lèrgics o medicaments per via rectal en cas de crisi epil·lèptica.

En consideració de CCOO, que els docents assumeixin tasques com aquestes perjudica la qualitat de l'escolarització i l'atenció als escolars. A més, critica que el Departament no encarregui per escrit la realitzacio d'aquest tipus de feines, de manera que el personal educatiu les fa assumint les responsabilitats que se'n puguin derivar. Per aquestes raons, CCOO "exigeix al Departament que contracti el personal sanitari adient" i vol que les plantilles de tots els centres educatius incorporin aquest tipus de professionals.