Després que fa una setmana les comarques gironines visquessin les temperatures més altes de tot l'Estat, amb registres històrics com els que es van viure a Banyoles com a principals abanderats de l'onada de calor, durant el cap de setmana passat els termòmetres locals han arribat a unes màximes menys sufucants, malgrat que durant la jornada d'ahir les temperatures van pujar entre dos i tres graus a molts punts de la demarcació.

Al municipi on més es va enfilar el mercuri va ser Mieres, a la Garrotxa, on segons el portal Meteoclimatic es va arribar fins als 35,6 graus. La capital d'aquesta comarca, Olot, també va viure un dia xafogós amb els 33,9 graus que s'hi van registrar, sensiblement superiors als 31 graus que es van viure dissabte.

Va ser una jornada especialment calorosa a l'interior gironí. Al Gironès, per exemple, es van superar els 33 graus a Girona (34,5); Fornells de la Selva (34); i Vilablareix (33,7). Les altes temperatures també es van deixar notar al Pla de l'Estany (Banyoles, 34,1 graus) i a l'Alt Empordà (Espolla, 34 graus, i Cabanes, 33,4).