Girona va acollir ahir una delegació mòbil del consolat de Colòmbia perquè els ciutadans d'aquest país sud-americà que viuen a la demarcació fessin diversos tràmits sense necessitat de desplaçar-se fins a Barcelona. Així, diversos funcionaris van atendre al Pavelló de Fontajau els ciutadans colombians que van demanar cita per a les gestions.

Aquest consolat mòbil -que també ha visitat Lleida i Saragossa- permet la renovació de passaports, l'expedicció de cèdules de ciutadania o targetes d'identitat, la realització d'autenticacions, poders específics, declaracions de l'estat civil, registre civil, petició de sortida de menors, constàncies, cetificacions, supervivències i entrega de documents.

Cal tenir en compte que la jornada a Girona es va celebrar a només quatre dies perquè el passaport colombià antic perdi vigència (24 de novembre), ja que a partir de l'esmentada data només tindrà validesa el passaport electrònic. Per altra banda, els ciutadans colombians deixaran de necessitar visat per viatjar a Europa a partir del 4 de desembre, tot i que des del consolat s'ha insistit en deixar clar que continuen estan vigents els requisits habituals per als estrangers per entrar a Espanya: bitllet d'anada i tornada, reserva d'hotel o carta d'invitació d'algun resident a l'Estat i recursos econòmics per subsistir en el període d'estada a Espanya.

Segons dades de l'INE i l'Indescat, a la demarcació de Girona resideixen 5.697 colombians (2.544 homes i 3.153 dones), una xifra que suposa el 13 per cent dels ciutadans d'aquest país que viuen a Catalunya (43.874).