Discoteques i bars es preparen per a la seva nit més important i Interior demana que compleixin uns horaris ja ampliats.

Discoteques, bars i pubs musicals es preparen per al Cap d'Any, quan esperen una facturació que els permet «refer-se» i «arrodonir els números» de la resta de dies, afirma el portaveu de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas. Davant la concurrència a les festes, el Departament d'Interior recorda als locals que han de complir amb l'aforament autoritzat, així com els horaris permesos. Aquesta és la qüestió que sol ser «més conflictiva» tot i poder romandre oberts més hores del que és habitual.

D'altra banda, l'organització de festes en pavellons és una altra cara polèmica de la nit. La Fecasarm les considera «competència deslleial» i ha demanat a Interior que comprovi si 23 festes compleixen la normativa. El Departament ha activat el protocol però remarca que no pot «entrar en el debat» de l'impacte econòmic.

La nit de Cap d'Any permet a l'oci nocturn compensar les davallades de facturació acumulades durant l'any en un sector molt tocat per la crisi econòmica i afectat encara per la pujada de l'IVA, explica Boadas. Es preveu una facturació «molt important» en la nit en què més persones surten i consumeixen en locals, a diferència de la de Sant Joan, quan molta gent opta per celebrar la revetlla al carrer, contraposa el portaveu de la Fecasarm. «Tothom paga entrada i consumició amb caràcter anterior», fa notar Boadas.El cap de Sancions de la Subdirecció d'Espectacles públics i activitats recreatives del Departament d'Interior, Antoni Martí, coincideix a assenyalar que la nit de Cap d'Any és «molt significada en el calendari per la concurrència de persones en els locals d'oci».